La fondation Royal Canin

Les chats et les chiens occupent une place particulière dans nos cœurs. Ils nous apportent la chaleur, la tendresse et cette étincelle de joie qui enrichissent nos vies. Mais il y a plus. Ils nous aident aussi à affronter le monde et ses nombreux défis. Il suffit de penser aux chiens guides pour aveugles, aux chats thérapeutiques et aux chiens qui détectent le cancer.
royal-canin-foundation-resized

De ROYAL CANIN® Foundation is opgericht op 8 december 2020 en wil laten zien dat katten en honden een speciale plek in de maatschappij hebben, door projecten te steunen die de wereld fijner en vriendelijker maken voor zowel mensen als huisdieren.

"We willen de aandacht vestigen op de vele voordelen die katten en honden op ons leven hebben en projecten financieren die de positieve rol van huisdieren, op de gezondheid en het welzijn van de mens, ondersteunen" zegt Fabrice Mathieu, Global Sustainability Director en ROYAL CANIN® Foundation Administrator.

De ROYAL CANIN® Foundation geeft financiële en organisatorische steun aan projecten over de hele wereld, en stimuleert zo dat huisdieren een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van de mens. Deze projecten hebben betrekking tot drie belangrijke onderwerpen: de gezondheid en het welzijn van werkhonden, huisdieren die de mens ondersteunen en medische gezondheid.

In 2021 zal het Bestuur van de Foundation bijna $1 miljoen USD uittrekken om meer dan 10 projecten te steunen. Deze worden gekozen uit 44 projecten die zijn voorgesteld door werknemers bij ROYAL CANIN®. Het kiezen van deze project gebeurt op basis van stemmen.

  • Detecteren van borstkanker door honden. De Foundation steunt het Franse 'Institut Curie' met het 'Kdog project, dit heeft het doel om een duidelijk en effectieve methode te ontwikkelen voor het opsporen van kanker door honden. Borstkanker heeft een geur, die honden met meer dan 90% succes bij tests kunnen opsporen. Kdog probeert een wetenschappelijke databank te ontwikkelen met instrumenten en protocollen, certificeringstraining en richtlijnen voor wetenschappers die werken aan medische detectie.
  • Gecertificeerde training voor begeleide honden en trainers voor medische speurhonden. Dit is een Frans en Canadees project dat gebaseerd is op het vermogen van honden om ernstige ziekten bij de mens op te sporen, zoals kanker, hartaanval, de ziekte van Parkinson en COVID-19. Franse en Canadese hogescholen voor diergeneeskunde, specialisten die hondentrainers ondersteunen, en medische universiteiten werken samen aan de invoering van een Certified Medical Detection Dogs Handlers Training, om gestandaardiseerde methodologie in te kunnen zetten en kennis te verzamelen voor deze discipline. Deze methodologie zal worden opgenomen in de wetenschappelijke databank die is ontwikkeld door het Franse' Institut Curie' en zal beschikbaar zijn voor ieder team dat bereid is om een detectie protocol met honden te ontwikkelen.
  • Het trainen van medische speurhonden om COVID-19 te detecteren. Medical Detection Dogs is een Brits geregistreerde liefdadigheidsinstelling die onderzoek doet naar het vermogen van honden om de geur van bepaalde ziektes bij mensen te detecteren. De foundation ondersteunt een project om vast te stellen of COVID-19 een geur heeft die honden kunnen leren herkennen. Er is ook een tweede doel om medische detectiehonden in te zetten in havens van binnenkomst en in de openbare ruimte, om een snelle, non-invasieve screening op COVID-19 mogelijk te maken.
  • Honden in training voor communicatievaardigheden met kinderen met autisme. In Polen is de vereniging Po To Jestem gespecialiseerd in het trainen van honden zodat deze klaar zijn voor therapie met dieren en om een geleidehond te zijn. De vereniging, met steun van de stichting, zal het mogelijk maken om een voorziening te creëren voor kinderen met Autisme Spectrum Stoornis, waar kinderen zich veilig kunnen voelen. Elke week zullen nog eens 20 kinderen die autisme hebben met getrainde honden kunnen werken en non-verbale communicatievaardigheden kunnen opdoen.

De lancering van de Foundation is een concreet voorbeeld van de betrokkenheid van Royal Canin om een doelgerichte organisatie te zijn. Waar het om gaat is hoe katten en honden de wereld een betere plek maken.